Covey & Cultuur seminar 2016

Managementboek.nl, CPS en FranklinCovey organiseerden op 13 december 2016 het Covey & Cultuurseminar. Op deze dag stond de organisatiecultuur centraal en de impact ervan op bedrijfsresultaten, medewerkertevredenheid, persoonlijke effectiviteit en werkbeleving.

In de onderstaande video krijg je een korte impressie van een dag vol ontmoetingen, inspiratie en interessante cases. Na een inleiding van Jolanda Prijs en een plenaire presentatie van Jan Kuipers over cultuur en de 7 eigenschappen gingen de deelnemers in groepen uiteen. Ze konden twee van de zes workshops kiezen om te volgen. De dag eindigde met een live-verbinding met Sean Covey, zoon van Stephen Covey, in de Verenigde Staten en een borrel om het netwerken te vervolgen.

Onder de video staat een korte beschrijving van de zes workshops.

Leiderschap: De 8e eigenschap: Van effectiviteit naar inspiratie

Jan Kuipers en Jessica Odijk vertellen aan de hand van de casus van Flynth hoe je leiding geeft aan mensen waarvan je wilt dat ze vrijheid, ruimte en verantwoordelijkheid nemen. Met het programma van leiderschapsontwikkeling laat Flynth dit de leiders zelf vormgeven en hun eigen mensen meenemen en opleiden.

Verkoop: Let’s get real or let’s not play

Léon van Melick en Erik Kleijnen van Koninklijke Mosa laten zien wat de 7 Eigenschappen in de salescultuur kunnen betekenen. Ze zetten je aan het denken over je commerciële leven en relaties, vervat in de methodiek die ze gaan presenteren. Ze hebben het over de pijn die de consumenten voelen als die niet worden begrepen; dat ze zich meer een target voelen dan dat ze hun zoektocht kunnen delen. Het gaat over de transformatie van sales en de scripts van verkoop in de 21ste eeuw.

Productiviteit: De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit

Erik Roger en Katrien de Nijs van Accenture laten zien hoe je productief kunt zijn, terwijl de waan van de dag je overspoelt met e-mails, drukte en meetings. Hoe zorg je dat je echt resultaten kunt neerzetten zonder een burn-out te krijgen? Wat moet je doen om elke dag zelfs met voldoening terug te kunnen kijken? Hoe werk je performance-gericht én blijf je in balans? En hoe hebben ze dat bij Accenture gedaan?

Vertrouwen: De snelheid van vertrouwen

Jolanda Prijs en Gerwin Nauta van Avebe bespreken de snelheid van vertrouwen. Heel weinig leidinggevenden hebben het lef om hun mensen echt vertrouwen te geven. Bij Avebe hebben ze ook vertrouwensissues en zien de voordelen van deze aanpak. Hoe werkt dat in praktijk?

Uitvoeringskracht: De 4 disciplines van uitvoering

Je hebt samen plannen opgesteld en dan is iedereen ongeduldig: wanneer gaan ze nou eindelijk wat doen? In een effectieve uitvoeringscultuur gaan mensen met elkaar ambitieus aan de slag met optimale betrokkenheid, ondanks de waan van de dag. Door Maurice Schneider en Arno Das van Siemens.

Onderwijs: The leader in me

Simone Scholten en Jaap ter Steege hebben het over de zestig basisscholen die werken met de 7 Eigenschappen vanaf de peuterspeelzaal. Leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool Noorderlicht laten horen, zien en ervaren hoe dat werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *