Project Finding Your Burning Yes finalist bij L&D Awards 2017

Geweldig nieuws uit de L&D wereld: in België is Microsoft bij de finalisten van de “L&D Awards 2017” met het traject ‘Have you found your Burning Yes?’ ofwel Iedereen CEO: Chief Energy Officer, gebaseerd op ‘onze’ The 5 Choices to Extraordinary Productivity.

Aanleiding en ontstaan van de Burning Yes 

  • De wens van Microsoft:  een innovatief, dynamisch en hypermodern bedrijf te zijn, waar flexibiliteit, creativiteit en ambitie centraal staan.
  • De uitdaging: alle medewerkers het mandaat te geven om daarin scherpe keuzes te maken: met de goede dingen bezig zijn, zich niet laten afleiden door ‘information overload’ en de eigen energie optimaal te managen.
  • Het doel: een betere performance, meer voldoening en een gezonde work/life balans doorheen de hele organisatie – en een bedrijfscultuur die dit allemaal mogelijk maakt en ondersteunt.
  • De visie: als jij je bewust bent van waar jij warm van wordt, wat jouw interne drive is, wat jij voor waardevols wilt realiseren, dan kunnen we van daaruit een gepassioneerde, dynamische en gefocuste organisatiecultuur vormgeven.

“You have to decide what your highest priorities are and have the courage—pleasantly, smilingly, nonapologetically, to say “no” to other things. And the way you do that is by having a bigger “yes” burning inside. The enemy of the “best” is often the “good.” – Stephen R. Covey

Brede aanpak

Om dit te bereiken werd gekozen voor een brede aanpak. Uit de groep Key Talents (High Potentials) kwamen een aantal kandidaten die als interne trainer zouden gaan optreden. Zij namen eerst zelf deel aan een workshop van The 5 Choices en waren daar heel enthousiast over: hoe geweldig zou het zijn om deze mindset, skillset en toolset in de hele organisatie uit te rollen! Deze Key Talents werden dan ook getraind om zelf deze ‘Burning Yes’ workshop intern te gaan geven. Dit werd opgepakt in een Big Bang Launch: in 2 dynamische en spetterende sessies werden 200 medewerkers getraind door hun eigen collega’s! Er volgde nog een traject van opvolging en begeleiding door de interne trainers om ervoor te zorgen dat het gedrag ook duurzaam verankerd werd.

Niet alleen kregen de interne trainers schitterende evaluaties, ook de gemeten resultaten van de deelnemers waren indrukwekkend: het bewustzijn van de eigen prioriteiten en de gezamenlijk prioriteiten was scherper, en de productiviteit en work/life-balance waren sterk verbeterd.

Chief Energy Officer

Meer dan ooit is het cruciaal dat “iedereen CEO” is: Chief Energy Officer en iedereen zijn eigen Burning Yes vindt. Energie creëren voor jezelf en je team staat je toe om succesvol te zijn in deze continu veranderende wereld!

Breng ook je stem uit!

Ben je lid van Stimulearning dan kun je ook je stem uitbrengen op dit prachtige project, klik dan hier. Ook kun je zelf nog naar dit event om te leren van de 9 finalisten.

Zie hier ook de intro-video van Microsoft over dit project:

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project kijk dan eens naar het verhaal dat we een jaar geleden optekenden over Microsoft’s Big Bang en The 5 Choices: hoe creëert Microsoft een cultuur van performance, voldoening en balans.

Of als je meer wilt weten over onze aanpak rond productiviteit, focus en energie, neem dan contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *